Edgevale

Posted on Apr 14, 2015 | 0 comments


Edgevale
Previous
Next
Show more

_dsc0016editedit

Read More
Show more

_dsc0022editedit

Read More
Show more

_dsc0065editedit

Read More
Show more

_dsc0026editedit

Read More
Show more

_dsc0048editedit

Read More
Show more

_dsc0049edit

Read More
Show more

_dsc0071editedit

Read More
Show more

_dsc0046edit

Read More
Show more

_dsc0034edit

Read More
Show more

_dsc0037edit

Read More
Show more

_dsc0118edit

Read More
Show more

_dsc0106edit

Read More

Our team partnered with Built Kansas City, LLC to completely remodel a kitchen in a 100 year old home. The original layout was typical for this 1920’s neighborhood – a working kitchen, a separate small breakfast room or pantry space, and a separate dining room. Not only was the kitchen small and dark, but it cut off the the entire house from the backyard. The homeowners carefully considered several layouts before deciding on a combination of cabinets and work areas that best fit their needs. By removing the wall between the two spaces, we were able to create a cased opening that matched the existing architecture of the house.

The transformation of this kitchen includes removing a load bearing wall, adding custom cabinetry – the uppers feature antique mirrored glass and installing two large windows surrounded by a tile backsplash that extends to the ceiling. Behind the scenes, structural improvements were made under the new floor to ensure the new layout and kitchen equipment was well supported. Juggling the size and placement of new windows evened out the rear elevation of house, which had multiple window sizes and elevations from previous renovations.